“Freezone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması”nın Birincisi Umur Doma İlk Sıngle’ı İçin Çalışmalara Başladı

Haberin Tarihi : 7 Haziran 2018   |   Son Yenileme : 13 Aralık 2018

VODAFONE FREEZONE, TÜRKİYE'NİN GENÇ SESLERİNE DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRÜYOR

"Freezone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"nın Birincisi Umur Doma İlk Sıngle'ı İçin Çalışmalara Başladı

Vodafone FreeZone'un Türkiye'nin yeni genç sesini belirlemek amacıyla düzenlediği "FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"nın birincisi Umur Doma single çıkarmaya hazırlanıyor. Umur Doma'nın ilk single'ı Vodafone FreeZone ve GNL Entertainment işbirliğiyle Ekim ayında yayınlanacak.

Gençlerin müzik tutkusunu sahiplenen Vodafone FreeZone, "FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"nı geleneksel hale getirerek, Türkiye'nin genç seslerine destek vermeyi sürdürecek. Vodafone, FreeZone, 5 yılda 20 bin genç müzisyene ulaşmayı hedefliyor.

Gençleri her alanda müzikle buluşturmayı hedefleyen Vodafone FreeZone'un Türkiye'nin yeni genç sesini belirlemek amacıyla düzenlediği "FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"nın birincisi Umur Doma, ilk single'ı için çalışmalara başladı.Yaklaşık 3 bin 500 kişi arasından Türkiye'nin yeni genç sesi seçilen Umur Doma'nın single çalışması, Vodafone FreeZone ve GNL Entertainment işbirliğiyle Ekim ayında yayınlanacak. Doma'nın single'ı "pop" türünde olacak. Tüm dijital platformlarda yayınlanacak olan single, bu sayede geniş bir dinleyici kitlesine ulaşacak.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun ve GNL Entertainment'ın Kurucusu ve CEO'su Alp Çağrı Günal,  bu yıl ilk kez düzenlenen"FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"nı değerlendirmek ve gelecek planlarını paylaşmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gecenin sonunda Umur Doma da Vodafone FreeZone Stüdyo'da bir mini konser verdi. 21 yaşındaki İstanbullu genç müzisyen Umur Doma, 8 şarkıdan oluşan özel repertuarıyla büyük beğeni topladı.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun, şunları söyledi:

"Vodafone FreeZone markamızla, gençlerin kendi çizdikleri özgürlük yolculuklarında onlara yol arkadaşı olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sahiplendiğimiz alanlardan biri de gençliğin ortak tutkusu olan müzik. Bugüne kadar müziğe 90 milyon TL yatırım yaptık. Önümüzdeki 5 yılda müziğin dijitalleştirilmesi için 100 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde müzik stratejimizi sürekli ve dijital hale getirdik. Vodafone FreeZone Stüdyo'yu hizmete açtık. Burada öğretici ve yönlendirici içerikler oluşturuyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızın en yenisi, 'FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması' oldu. Yarışmamız, tahminimizden büyük ilgi gördü ve 81 ilden 3 bin 500'e yakın başvuru aldık. Yarışmamızı önümüzdeki yıllarda da düzenlemek istiyoruz. Hedefimiz, 5 yılda 20 bin genç müzisyene ulaşmak."

GNL Entertainment'ın Kurucusu ve CEO'su Alp Çağrı Günal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de müzik dünyasında star olmak çok çalışmanın yanı sıra şans da gerektiriyor. Bunun sebebi ise ülkemizde yeni sanatçı keşfetme sisteminin yeterli olmaması. Bundan dolayı, yetenekli olsanız bile müzik sektöründe keşfedilmeniz ve yükselmeniz zor olabiliyor. Vodafone FreeZone Stüdyo bu aşamada çok önemli bir fırsat sunuyor. Herkese açık olan, etkili, adil ve sürdürülebilir yapısıyla yeni yeteneklere destek oluyor ve fırsat eşitliği sağlıyor. Bu seneki yarışmada kazanan, Sevgili Umur oldu. Şimdi onu, müzik sektöründe kalıcı olmasını sağlayacağını umduğumuz ve inandığımız bir yolculuğa çıkarıyoruz."

Türkiye'nin yeni genç sesi seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Umur Doma ise"Benim için eşsiz bir deneyim oldu. Şimdi sırada single var. İlk single'ım olacak. Yoğun tempolu ve heyecan verici bir sürece giriyoruz. Beni destekleyen herkese bir kez daha çok teşekkür ederim" dedi.

81 ilden 3 bin 500 başvuru

Yaklaşık 4 aylık bir süreci kapsayan "FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması"na 81 ilden yaklaşık 3 bin 500 başvuru oldu. Tarık Sezer ve ekibi, tüm başvurular arasından bir eleme yaparak çeyrek finale yükselen 30 genç sesi seçti. Ardından, yarışmanın jüri üyeleri Gökhan Türkmen ve Simge'nin yanı sıra halk oylamasıyla 15 yarı finalist, bir sonraki aşamada ise 5 finalist belirlendi. Yarışma için ülkenin dört bir yanında toplam 55 binden fazla oy kullanıldı. Amatör yarışmacıların Vodafone FreeZone YouTube kanalındaki videolarının izlenme sayısı 2 milyondan fazla oldu. Büyük final için Vodafone FreeZone Stüdyo'da buluşan 5 genç yeteneğin final performansları Vodafone FreeZone YouTube kanalında canlı yayında 2 milyondan fazla izlenmeye ulaştı. Canlı yayında yapılan halk oylamasıyla Türkiye'nin yeni genç sesi Umur Doma oldu.

Bugüne kadar 35 müzik grubu kayıt yaptı

Türkiye'nin yeni dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo, alanında uzman kişilerin danışmanlığında en iyi ekipmanların kullanıldığı, profesyonel kayıt özelliğine sahip bir stüdyo. Dünyada bir stadyum içinde açılmış ilk dijital müzik stüdyosu olan Vodafone FreeZone Stüdyo, aynı zamanda bir dijital konser sahnesi ve içerik fabrikası olarak tasarlandı. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi (Freezonestudyo.com) üzerinden online rezervasyon yaptırarak stüdyoda 4 saat boyunca diledikleri gibi çalışabiliyor. Sembolik ücretlerle ve kaliteli ekipmanlarla, bir tonmaysterden de teknik destek alarak kayıt yapabiliyor ve stüdyodan çıkarken bu kayıtları alabiliyorlar. Stüdyo içinde canlı konserler de gerçekleştiriliyor. Böylece gençler, sevdikleri sanatçıların konserlerini Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi üzerinden, ister cep telefonlarından, ister bilgisayarlarından, isterlerse tabletlerinden izleyebiliyorlar.

Vodafone FreeZone Stüdyo, bugüne kadar 3 canlı konser ve 17 özel performansa ev sahipliği yaptı. Bu etkinliklerle Vodafone FreeZone YouTube kanalından yaklaşık 10 milyon izlenmeye ulaşıldı. Vodafone FreeZone Stüdyo'da ayrıca, 35 müzik grubu kayıt yaparak yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.