“Vodafone Önce Kadın” Programı Bu Yıl da Altın Sabre’nin Sahibi Oldu

Haberin Tarihi : 30 Mayıs 2016

Vodafone'un kadınların Dijital Dönüşümün sunduğu imkânlardan yararlanarak ekonomik ve sosyal hayata tam katılmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "Vodafone Önce Kadın" programı, halkla ilişkiler dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Uluslararası Sabre Ödülleri'nde (The Sabre Awards 2016) birinciliği kazandı. 

Vodafone tarafından 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle başlatılan, Türkiye'de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetleri tek çatı altında toplayan Önce Kadın programı, bugüne kadar 650 bin kadına bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sağladı.

"Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonuyla kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesi için çalışmalar yürüten Vodafone Türkiye'nin kadınlara fırsat eşitliği sağlayarak, toplumsal ve ekonomik hayata eşit katılımlarını desteklemek üzere hayata geçirdiği "Vodafone Önce Kadın" programı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Sabre Ödülleri'nde birinciliğe layık görüldü.

Her yıl dünya çapında yüzlerce şirketin başvurduğu Uluslararası Sabre Ödülleri'nde kazananlar, bu yıl 25 Mayıs Çarşamba günü Berlin'de gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Türkiye'de ilk kez kadınlara tek çatı altında bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sunan "Vodafone Önce Kadın" programı, bu yıl 2.400'ü aşkın başvurunun yapıldığı ödül programında Altın Sabre'nin sahibi oldu.

İletişim sektörünün analiz ve ölçümleme konusunda en önemli kurumlarından biri olan The Holmes Report tarafından 16 yıldır düzenlenen Uluslararası Sabre Ödülleri, bütünlük ve etkinlikte en üst seviyeye ulaşan halkla ilişkiler çalışmalarını her yıl 120'yi aşkın kategori altında ödüllendiriyor.

"Önce Kadın" programı kapsamında 650 bin kadına ulaşıldı

Bu yıl bir kez daha Altın Sabre'yi almaya hak kazanan "Vodafone Önce Kadın" programı kapsamında, 2013 yılından beri kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetleri tek çatı altında sunuluyor. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımları için bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sağlayan program, kadınların girişimcilik uygulamalarından yararlanmalarına da imkan tanıyor. Program kapsamında kadınların el emeği ürünlerini tek bir SMS ile alıcıya ulaştırmalarını sağlayan Vodafone Önce Kadın İlan Servisi'ne 20 bini aşkın ilan koyulurken, yatırımcısı dahil tüm çalışanları kadınlardan oluşan Önce Kadın Mağazaları ile 7 ilde kadınlara yeni istihdam olanakları sağlandı. Soma'da kurulan Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi ile kadınların iletişim teknolojilerinden faydalanarak el becerileriyle gelir elde etmelerine dayalı bir iş modeli de hayata geçirildi. Bugüne kadar 370 kadına sürdürülebilir bir gelir kapısı yaratan ve 10 ay gibi kısa bir sürede kooperatifleşen merkez, "Kadının güçlendirilmesi yoluyla kırsal alanda sürdürülebilir kalkınma" konusunda Birleşmiş Milletler çatısı altındaki tüm ülkeler için bir rol model seçilmiş bulunuyor. 

'Kırmızı Işık' tüm dünyada kadına şiddete karşı çözüm olarak gösteriliyor

Vodafone'un "Önce Kadın" programı altında kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadına şiddetle mücadele konusunda kadınları bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiği 'Kırmızı Işık' uygulaması ise tüm dünyada kadına şiddete karşı çözüm olarak gösteriliyor. Bugüne kadar 300 bine yakın kadına umut ışığı olan mobil uygulama, kadınların şiddet anında kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına en hızlı şekilde haber verebilmesini sağlıyor. Birçok uluslararası ödülün de sahibi olan Kırmızı Işık uygulaması, son olarak Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması'nda Mustafa Koç Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Altın Sabre'yi bu yıl bir kez daha kazandıkları için oldukça mutlu olduklarını aktaran Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, şunları söyledi:

"Vodafone olarak, "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" yaklaşımımız doğrultusunda kadınlara katkı sağlayarak, onların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı önceliklerimizden birisi olarak görüyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz "Vodafone Önce Kadın" programı ile 2013'ten beri kadınlarımızın sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından da faydalanmalarını destekliyoruz. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle sunduğumuz "İlk6Yıl" uygulamasının indirilme oranı 160 bini aştı. Ekonomi ve toplumların gelişmişliğinden bağımsız bir sosyal sorun olan kadına şiddete karşı geliştirdiğimiz 'Vodafone Kırmızı Işık' uygulamamızla da bugüne kadar 300 bine yakın kadına umut ışığı olduk. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesi için hayata geçirdiğimiz "Önce Kadın" programının uluslararası çapta böyle saygın bir ödüle ikinci kez layık görülmesi bizi oldukça gururlandırdı. Kazandığımız bu ödül, Önce Kadın programındaki çalışmalarımız için önemli bir motivasyon kaynağı olacak."

Bültenin Devamını Oku

İlgili Görseller